Oorlogsslachtoffers

Oorlogsslachtoffers zijn volgens onze definitie burgers en militairen die in de strijd met de vijand of door hun handelingen of houding tegenover de vijand het leven hebben verloren. Ook mensen die tijdens de door de vijand opgelegde internering of vervolging overleden zijn, rekenen we hiertoe.

Mensen die zijn omgekomen door oorlogsgeweld zoals een beschieting of bombardement, maar ook de mensen die de oorlog overleefd hebben en hun ervaringen altijd met zich hebben meegedragen omschrijven wij als ‘slachtoffer van de oorlog’.

In dit gedeelte van de website willen we jullie kennis laten maken met de oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen in de huidige gemeente Wijchen.

Dit zullen we doen met de informatie, foto’s die we op diverse lokaties gevonden hebben en de verhalen die we van nabestaanden gehoord hebben.

De slachtoffers worden in diverse onderwerpen getoond. 

Bij elk onderwerp zal eerst een beschrijving (proloog) van de gebeurtenis verteld worden. Daarna zullen de foto’s getoond, en verhalen van de slachtoffers en nabestaanden verteld, worden.

Onze dank gaat uit naar de heer Gerald Tebes, hij heeft met veel enthousiasme en inzet alle informatie verzameld. Dit heeft hij gedaan door de vele beschikbare bronnen door te spitten en gesprekken met de nabestaande familieleden van diverse slachtoffers te voeren.

Mocht er toch nog informatie niet juist zijn of ontbreken stuur dan een mailtje naar: contact@veteranenwijchen.nl

De bronnen die gebruikt zijn: