Johannes Petrus Cornelis de Kleijn 13 jaar:

Geboren 21 juni 1930 te Wijchen
Overleden 22 februari 1944 te Nijmegen
Woonplaats ten tijde van overlijden: Wijchen
Begraven op het Rooms Katholieke kerkhof van de Sint-Antoniuskerk te Wijchen


Bron: Arno van Eldijk (zoon van Mien)

Johannes Petrus Cornelis (Jantje) de Kleijn zoon van de molenaar Jan Dominicus de Kleijn en Catharina Johanna van Kessel, Jan kwam uit een gezin met ? kinderen.

Broer van;
– Mien van Eldijk-de Kleijn
– Henricus Antonius Marie de Kleijn ?-1-1933 Wijchen overleden 6-11-1933 Wijchen

Jan zat op school aan de Bijleveldsingel in Nijmegen ter voorbereiding van zijn overgang naar het Canisiuscollege. Op 22 februari 1944 kon hij nog net op tijd de bus naar Wijchen halen maar werd, gezeten naast de buschauffeur, bij het bombardement dodelijk getroffen.

Zijn zus Mien zat toevallig in dezelfde bus en raakte gewond. Mien, ook komende van school, zat al achter in de bus te wachten toen het bombardement begon.

Ze kreeg een granaat splinter in haar bil en was in shock. Ze heeft, bleek achteraf, niet meegekregen dat haar broer Jan op het laatste moment nog in de bus was gesprongen en om het leven was gekomen.

Mien, in shock, is gaan “lopen” in haar hoofd, naar eigen zeggen, absolute stilte, terwijl om haar heen paniek en chaos heerste in de brandende stad. Ze heeft dit allemaal niet meegekregen terwijl ze doelloos rondliep. Ze weet ook totaal niet meer hoe ze thuis is gekomen. Naar het ziekenhuis hoefde ze niet maar ze heeft lange tijd met haar verwonding op bed gelegen.

Jan en Mien woonden bij de molen in Wijchen waar hun vader molenaar en eigenaar van was. Deze molen is ruim honderd jaar van de familie de Kleijn geweest tot deze overgenomen werd in 1972 door de gemeente Wijchen.