Alardus Wilhelmus Jacobus Kooijmans 28 jaar:

Geboren 21 augustus 1915 te Horssen
Overleden 2 maart 1944 te Nijmegen
Woonplaats ten tijde van overlijden: Wijchen
Begraven op het Rooms Katholieke kerkhof van de Sint-Antoniuskerk te Wijchen

Bron: Bart Jansen, De pijn die blijft, blz 350 en 571, Zoeklicht 2000 blz 26
en oorlogsdodennijmegen.nl

Lars was de zoon van Nicolaas Kooijmans en Aaltje Wilhelmina de Bont. Lars Kooijmans werd tewerkgesteld in Duitsland maar was op 22 februari 1944 weer in Nijmegen. Hij is getrouwd op 10 juli 1940 te Druten met Maria van Hees ze kregen 2 kinderen. Van beroep was Lars schilder.

Lars zat in de bus van Nijmegen naar Wijchen / Bergharen die op het stationsplein klaar stond voor vertrek. Voordat de bus aan de terugweg naar Wijchen / Bergharen kon beginnen kwam deze in het plotselinge Amerikaanse bombardement terecht. De bus werd getroffen en vele inzittenden werden dodelijk getroffen of raakten, onder wie Lars, zwaar gewond. Hij wordt naar het St. Canisius gebracht waar hij op 2 maart 1944 bezwijkt aan zijn verwondingen.

De weduwe van Lars is hertrouwd met Rinus Beekhuizen. Zij zijn met de twee kinderen geëmigreerd naar Australië.

Lars had ook nog een zus, Johanna Jacoba Kooijmans zij trouwt op 5 oktober 1927 met Frederik Victor Emanuel van de Coolwijk van beroep Sergeant kleermaker in het Nederlandse leger.

Later bleek ook de buurman van Lars, Pieter Cente Vermeulen, die juist het Stationsplein opgereden kwam met een andere bus, ook om het leven te zijn gekomen tijdens het bombardement.