Marinus Johannes Peters 32 jaar

Geboren 27 februari 1911 te Wijchen
Overleden 2 november 1944 Euskirchen Duitsland
Woonplaats ten tijde van overlijden: Wijchen
Begraven op het Nederlandse Ereveld Düsseldorf vak C rij 5 graf 6

Bron: Bart Janssen, Het verdriet van Nijmegen 1940-1945 blz. 503 en 947 en oorlogsdodennijmegen.nl

Zoon van ???? en ???? echtgenoot van ???? vader van Thea Peters.
Het bombardement op Euskirchen in Duitsland kostte aan 5 personeelsleden van de NS het leven. Een van hen was Marinus J. Peters een NS medewerker uit Wijchen. Marinus Peters was de zoon van Peter Peters en Theodora Maria Fleuren uit Wijchen
Het is een daad van piëteit geweest dat de directie van de Nederlandse Spoorwegen na het einde van de tweede wereldoorlog heeft besloten alle omgekomen personeelsleden te gedenken door hun namen te vereeuwigen op identieke plaquettes. De platen werden aangebracht in de diverse stations, behorende tot het district of rayon van de oorlogsslachtoffers. De plaquettes zijn onthuld op 10 december 1948.
Voor Johannes Albers, stationschef NS Wijchen, ligt dit anders daar hij in 1957 stierf aan de gevolgen van zijn verwondingen. Hij was buiten beeld ten tijde van de onthullingen van de plaquettes. Nu, bijna 80 jaar later, hopen wij alsnog dat hij een plaquette krijg, samen met Marinus Johannes Peters, om eer te doen aan de gevallenen van de NS maar ook voor hun nabestaanden daar zij dan eindelijk een plek (terug) krijgen om te herdenken.

Helaas is de plaquette van Marinus J Peters na de verbouwing van de wachtkamer verdwenen, wij, Veteranen Stichting Gemeente Wijchen, zijn aan het uitzoeken waar deze plaquette gebleven is.
Mocht u weten waar deze gebleven is stuur dan een bericht naar: contact@veteranenwijchen.nl.