Short Sterling IV, LK545

299 Squadron

Start om 11:50 uur voor een bevoorradingsoperatie ter ondersteuning van Market Garden.

Boven Gelderland, zwaar beschoten door Flak en neergestort bij het Woeziksche Leigraafkanaal ten zuidwesten van het gehucht Wezel, Wijchen.

Zes ontsnapten aan gevangenneming, twee, J.S. Sutton en F.H. Sedgwick, werden krijgsgevangen genomen.

Boven de dropzone, werd het toestel geraakt door luchtafweer. De achterste geschutskoepel raakte in brand, waarbij Flying Officer Sutton gedwongen was het toestel met zijn parachute te verlaten. De overige bemanningsleden wisten een noodlanding te maken en werden door burgers meegenomen. Met een politiewagen werd de bemanning naar Nijmegen gebracht naar de Armoured Corps HQ, vanwaar ze de volgende dag, 22 september, richting Eindhoven op transport gingen. Tussen Uden en Veghel kwam het transport vast te zitten bij een gevecht tussen de Geallieerden en Duitse tanks. Bij de gebeurtenissen die hierop volgden, raakte Turner bij de grondgevechten betrokken. Later werd de bemanning alsnog weggeleid en keerde terug bij hun eenheid.

F/Lt R. Turner liep hier vast tegenover een versperring van Duitse tanks en moest hier 28 uur lang  vechten om te ontsnappen uit deze val. Hij nam het bevel over een groep van 30 manschappen, vier van zijn eigen bemanning en de rest van leden van Bofors geschut. Ze vernietigden een Tiger tank en een gepantserd voertuig en wisten het vol te houden, tegen het verlies van vier doden en acht gewonden, tot Britse tanks hen wist te ontzetten. Turner verwierf tijdens zijn cariere het DFC, MC (Military Cross) en DFC (USA).